ביטוח פנסיוני
מי שהגיע לגיל שיכול להתחיל...לקום בבוקר מבלי להיות בלחץ הספק לעבודה – אלא להשאר בבית ללא נקיפות מצפון ואפילו לקבל על כך כספים כפי שנחסכו לפנסיה, רק מרוויח מהעניין. בישראל קיים חוק ביטוח פנסיה חובה, בין אם העובד הוא שכיר או עצמאי. באופן כזה, אפילו עובד במשק בית – מטפלת לילדים או מנקה אמור לקבל תשלומי ביטוח פנסיה, פיצויים וגם לממש את זכויותיו לפי החוק. זכויות של עובדי משק בית שעובדים אצל אותו מעסיק לאורך כ- 12 חודשים אף זכאים לתשלום של פיטורין מאותו מעסיק.
מהן הזכויות לעובדי משק בית?
פיצויי פיטורין לעובד משק בית ומטפלים שעובדים מעל ל- 12 חודשים יחשבו את פיצוייהם לפי משכורת חודשית שתינתן עבור כל שנת עבודה מלאה. כך נהוג לגבי עובדים במשרה מלאה, כך שאילו העובד היה במשרה חלקית, כך היו מתחלקים באופן יחסי גם פיצוייו. את הפיצויים ישלמו מתוך קרן פנסיה של העובד שתצטבר בכל חודש על ידי תשלום של המעסיק לקרן. אילו קרן הפנסיה לא מכסה את כל הפיצויים הנדרשים – המעסיק ישלים את הפער.
פנסיה שמיועדת לעובדי משק בית
תקופת העבודה של שכיר שעבד מעל ל- 6 חודשים, תשולם לו פנסיה על ידי המעבד בהתאם לחוק הפנסיה, כשהשלם הינו משרה מלאה, ואילו העובד עסק במשרה חלקית התשלומים לפנסיה ישולמו לו באופן יחסי. אילו לאותו שכיר ישנו כבר ביטוח פנסיוני עם הגעתו למקום העבודה, הרי שהמעסיק ישלם לו כספי פנסיה למן החודש הראשון.
ביטוח למטפלות בביתן (ולא בבית המעסיק)
מטפלת שעובדת בביתה לא תשלם לביטוח לאומי כספים, עקב מעמדה = עצמאית שאין לה זכויות סוציאליות כמו של שכירים במשק. בניגוד לכך, מטפלות שעובדות בביתו של המעסיק תחשבנה לשכירות והמעסיק ישלם את כספי הביטוח הלאומי הכולל ביטוח בריאות וגם ביטוח לאומי.