קופות גמל
קופות הגמל לא נועדו רק כדי לגמול את המשקיעים מהכספים לתקופה מסויימת, אלא כדי לגמול להם לאחר אותה תקופת חיסכון. לכל אחד ישנו אפיק השקעות שיתאים לו פחות או יותר, תוכנית חיסכון מיוחדת משלו, שמתאימה למטרותיו וליכולותיו בטווחי זמן שונים. זו יכולה להיות השקעה לטווח זמן קצר של אפילו יום אחד או ארוך למשך שנים, העיקר למצוא את האפיק הטוב ביותר, שמנוהל על ידי בית השקעות מצליח, בנק או כל מנהל תיקי השקעות אחר. כל המשקיע בקופת גמל זוכה ליהנות לאחר זמן מסוים של השקעה מתשואת הרווחים כפי שהיא מחולקת בין כל חברי הקופה באופן יחסי.
הטבות מס של קופות גמל לשכירים ולעצמאים
שכיר יהנה מהפקדה לקופת גמל על ידי מעבידו בכל חודש, ולא רק מזאת, אלא גם מהטבת מס אשר מופחתת משכר העובד. את ההטבה במס ניתן לקבל רק לאחר העברת אישור הפקדה לרואה החשבון (חשב השכר) של מקום עבודתו, יחד עם הגשת טופס 135 לפקיד השומה. עצמאי ינהג באופן דומה, וייהנה מהטבת המס רק באותה שנת מס בה בוצעה ההפקדה, וגם מהטבות מס לגבי הפקדות שהופקדו לקופות גמל של בני זוג וילדים.
אפיקים פופולאריים בהפקדות לקופת גמל
ישנם אפיקים פופולאריים יותר לקופות גמל אשר שם מרבים האנשים משקיעים, משום שכאן מדובר על אפיקים מתונים יחסית שאין בהם תנודות "מסוכנות" אלא רווח מסוים שהוא בדרך כלל נמוך יותר אולם מתעצם ככל שהזמן בהפקדה עובר. מדובר על אפיק פק"ם – פקדון קצר מועד, או תוכניות חיסכון שונות לטווח זמן ארוך – יש בהן גם מרכיב פנסיוני.
קופת גמל, או קרן השתלמות?
ראשית, מבחינת מס – אין הטבת מס לשכיר בהפקדה לקרן השתלמות, בניגוד לקופת הגמל. המדינה מעודדת את ההשקעה בקופת הגמל, לכן מעניקה את הטבות המס לשכירים ועצמאים עד 35%. כדי לבחור מבין השתיים רצוי לפנות לייעוץ פנסיוני או ליועץ להשקעות.