קורס ייעוץ פנסיוני
החוק שהכניס את הפנסיה לגדר חובה בשנת 2008, הוא אותו חוק שמר אלי ישי, שר התמ"ת – חתם על צו האומר כי לכל שכיר ועצמאי העובדים במדינת ישראל בכל עבודה שהיא עומדת וקיימת הזכות להיות מבוטח בביטוח פנסיה. החוק הזה משלים עם הנתונים מעל פני השטח שמראים כי ישנה עליה בתוחלת החיים, ישנו צורך כלכלי הולך וגובר למקור כסף מסוים כדי להתקיים גם לאחר גל הפרישה בכבוד, ועל זה עונה החיסכון לפנסיה. המשמעות היא שרצוי לחשוב על אותה קרן כבר מהגיל שבו המדינה מכירה באדם בגיר (מגיל 18), ואילו התוכניות עצמן יכולות להשתנות.
מה עושה יועץ פנסיוני?
היועץ הפנסיוני יסייע ללקוחותיו בגילאים השונים להבין את ההשלכות השונות שבהשקעה בקרנות פנסיה שונות, וייעץ על פי מיטב הבנתו איפה רצוי לאותו לקוח להשקיע בעצמו על מנת לצבור את מירב התנאים לפנסיה מועילה בגיל הפרישה. הוא יכול לקבוע מה תהיה ההפרשה או ההשקעה החודשית שתתאים לו, מה הטבות המס שהוא יכול לקבל באמצעותה ואיך להשתמש במכשירים פיננסיים מתאימים.
איך הופכים להיות בעלי מקצוע כה מבוקש?
החוק דורש כי לכל יועץ פנסיוני יהיה רישיון לעסוק בתחום, שכן אותו רישיון הוא תו התקן של היועץ שמראה כי אותו יועץ למד את כל הדרוש כדי להבין בעולם השקעות הפנסיה ויכול לייעץ לאנשים בתמורה כספית. כדי להשיג את אותו הרישיון, יש לעשות קורס במקצועות יסוד כמו למשל דיני ביטוח, כלכלה, מימון וסטטיסטיקה, חשבונאות ועוד, לעבור את בחינות הגמר ולעשות התמחות בשטח.
מי הולך ללמוד ייעוץ פנסיוני?
הקורס יכול להתאים למי שלמד את מקצועות הניהול, ההשקעות ושוק ההון, ביטוח או שבא מתחום הכלכלה, ויכול להתאים גם למי שאין לו רקע אקדמי בתחום. בסופו של דבר, אפשר יהיה לעסוק בתחום באופן עצמאי, כחלק מחברת השקעות או קרנות פנסיה, כסוכני ביטוח ועוד.