פנסיות
זה נראה רחוק, אבל החיים זורמים מהר, ועם הקלישאה הזו או בלי נקווה שנגיע לתקופת הפנסיה, ללא דאגות. לאחר תקופת הפרישה מהעבודה, אין יותר מקור לפרנסה קבועה, אלא קצבאות מסוימות, כספי גמלאות ופנסיה שאותו אדם חסך לעצמו במהלך חייו. ככל שישכיל להתחיל לשמור לעצמו מדי חודש כסף שיצטבר ויתגבש להיות קופה גדולה ממנה מופרשים מדי חודש כספים לחשבון, כך יהנה יותר מכספי הפנסיה. המדינה חוקקה בשנת 2008 את חוק הפנסיה, כדי לדאוג לרווחתו של כל אדם שהוא תושב ישראלי עובד במדינת ישראל. אמנם קשה לדמיין את זה שנים מעכשיו, אבל חשוב להתכונן לזה.
תוחלת חיים עולה, ועסקה כלכלית משתלמת וזולה
אחת הבעיות בעולם המערבי היא שתוחלת החיים עולה, והמדינות במערב אמורות להקציב יותר ויותר מהתקציב השנתי לתוכניות הפנסיה השונות. אומרים גם כי רמת הילודה יורדת, ונוכח זאת נוצרת מעין ירידה בכוח עבודה פעיל. ישנם נסיונות להעלות את גיל הפנסיה למעלה, כשעדיין ניתן יהיה ליהנות מרווחים ומחסכונות לעתיד מאת המעסיק.
ללכת לייעוץ פנסיוני
כספי הפנסיה מופרשים ממשכורתו של העובד השכיר או העצמאי אל הקרן שהוא עצמו יבחר, ולכן רצוי להתייעץ עם יועץ פנסיוני (ממש כמו שלעניין פקדונות או חסכונות בנק מתייעצים עם בנקאים). יסביר מעט על שלושת המרכיבים – קצבת זקנה, ביטוח שארים וביטוח אבדן כושר עבודה. מי שהינו עצמאי – ידאג בעצמו לחסכונות אלו, בניגוד לשכירים אשר ממילא זה משולם להם מדי חודש.
זכויות שעל פי חוק השיתוף מגיעות גם לבני הזוג
בני הזוג יכולים ליהנות גם הם, על פי חוק השיתוף מעניין כספי הפנסיות של בן הזוג. למשל בזמן של גירושין – זכויות אלו מתחלקות באופן שווה כמו כל רכוש אחר בין בני הזוג. על מנת שזה יקרה, עליהם להיות בעלי הסכם שיתוף על פי חוק ממון, או להיות נשואים לאחר התאריך 1.1.74.