מעבר בין קופות חולים
במדינת ישראל אזרחי המדינה חייבים להיות מבוטחים באחת מקופות החולים שקיימות וזכאיך לקבל שירותים רפואיים במסגרת זו וזאת בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי. במדינה יש כיום ארבע קופות חולים מובילות, כללית, לאומית, מאוחדת ומכבי. כל אחת מקופות אלו מחויבת להעניק טיפול הולם למבוטחיה על פי הקבוע בחוק בלי קשר למצבו הרפואי של המבוטח או גילו. כל תושב רשאי לבחור לאיזו קופת חולים הוא רוצה להשתייך ולקבל ממנה את השירותים הרפואיים.
מעבר בין קופות החולים
על פי חוק כל אדם רשאי לעבור בין קופות החולים השונות וזאת במידה והוותק בקופת חולים ממנה רוצים לעבור הינו חצי שנה לפחות. קופת החולים החדשה מחויבת לקבל את המועמד החדש ללא הצבת תנאי הנוגעים לגיל, מצב בריאותי או לכל דבר אחר. מהיום הראשון להצטרפותו המבוטח מתחיל לקבל את שירותי קופת החולים החדשה וזאת בהתאם לסל הבריאות הממלכתי. חשוב להדגיש כי חל איסור על קביעת מגבלות למעונינים לעבור או למבוטחים החדשים בשום צורה שהיא.
הליך המעבר בין קופות החולים
הליך המעבר בין קופות החולים הינו הליך פשוט שכל אחד מהמבוטחים יכול לעשותו. המבוטחים יכולים להגיש את בקשת המעבר בכל עת שירצו במהלך השנה, ההליך עצמו מתרחש במועדים קבועים בלבד, יש ארבעה מועדים כאלו לאורך השנה. התאריכים הללו מתרחשים בתחילת הרבעונים השונים, כל מה שיש לעשות זה לגשת לבנק הדואר ולהגיש בקשת מעבר. ההליך כרוך בתשלום אגרת מעבר לדואר ישראל.
זכויות המבוטח עם המעבר
חשוב לדעת שהמעבר בין קופת חולים אחת לשניה אינו פוגע בזכויותיו של המבוטח. המבוטח מחויב לקבל את כל השירותים השונים המגיעים לו במסגרת סל הבריאות. עד כניסת המעבר לתוקף קופת החולים ממנה המבוטח עובר מחויבת לספק את כל השירותים השונים.עם המעבר באים לסיומם כל הביטוחים המשלימים ויש להצטרף אל תוכניות חדשות בקופה החדשה.