החורף במדינת ישראל הוא אומנם קצר ודיי צנום לעומת מקביליו באירופה לדוגמה, ולרוב גשמי החורף נחשבים לגשמי ברכה (בעצם, כל גשמי החורף נחשבים לכך), אולם אם מוסיפים להם רוחות חזקות, אשר כן מופיעות מדי פעם, ניתן פתאום לראות פוטנציאל לגרימת נזק למבנים. ביטוח הדירה הסטנדרטיים קיום מכסים רק חלק מהנזקיים האפשריים. אז מה בדיוק כולל הביטוח התקני?
סעיפי הפוליסה
כאמור, פוליסת ביטוח דירה מכסה נזקי סערה הנגרמים בצורה ישירה – כבר מאימרה זו ניתן להבחין בשתי בעיות: האחת – מהי סערה? והשנייה – מה נחשב לנזק ישיר ומה לא? עוצמת רוח מוגדרת על ידי השירות המטרואולוגי והיא מקבלת ציון בין 1 ל-12 בהתאם לעוצמתה בסולם בופור. סערה היא רוח אשר ציון הבופור שלה הוא בין 7 ל-9 כאשר מ-1 ועד 6 זה נחשב לרוח חזקה ומ-10 ועד 12 זה כבר נחשב לסופה.
נזק ישיר?
על מנת להסביר טוב מה נחשב לנזק ישיר ומה לא נביא דוגמאות לכך: נזק עקיף הינו נזק אשר לא נגרם ישירות כתוצאה מהסערה שהתרחשה, לדוגמה: רטיבות. רטיבות הינה תופעת לוואי שמגיעה עם הסערה, כלומר הגשם שיורד הוא זה שגרם לכך ולא הסערה עצמה – שהיא הרוח. תופענ נוספת היא פיצוץ של צינורות בעקבות קרה, שהיא תופעת לוואי לסערה ועל כן נזקיה לא מכוסים.
הרחבה לביטוח
העובדה שמדינת ישראל היא מדינה שטופת שמש שבחלקים גדולים ממנה קיים מעט מאוד ימי גשם בחורף, מביאה לחוסר מודעות בצורך לביטוח מקיף יותר כנגד מפגעי חורף. מכיוון שגם סערה אחת יכולה לגרום לנזק רב, ניתן להכניס בפוליסה הסטנדרטית הרחבה שתכסה "נזק תאונתי" שנגרם באופן פתאומי. למשל, פיצוץ הדוד והצנרת או נזק לרכוש.