האפיקים הסולידיים להשקעה נראים יותר ויותר מזמנים בתקופה זו של אי ודאות בשוק. השקעה סולידית שכזו יכולה להתבצע דרך פק"מ – פיקדון קצר מועד או מק"מ – מלווה שהוא קצר מועד. ניתן גם להשקיע בעקיפין באלו דרך שליטת קרן נאמנות – ויש בכך מספר יתרונות. היתרון המרכזי הוא שישנה ריבית גבוהה יותר על ההשקעה בפק"מ , משום שקרן הנאמנות עצמה משקיעה סכומים גבוהים בקופת הפק"מ. היא תקבל מהבנק ריבית ג'מבו – כלומר בקירוב הריבית של בנק ישראל, שהיא פריים פחות 1.5%. זה משתלם משום שזו ריבית גבוהה יותר מזו שלקוח פרטי יקבל על פיקדון.
המס על רווחי ההון
על פי החוק במדינת ישראל, ישנה חייבות לשלם מס גם על רווח שמושג באמצעות קרן נאמנות שהניבה הקרן. לצורך העניין, ישנה קרן נאמנות שהיא חייבת וישנה קרן שהיא פטורה. בקרן נאמנות שמשקיעה בפק"מ ובמק"מ, המס חל על הרווחים הריאליים, כלומר אילו קיבלנו ריבית נומינלית של כ – 3% והמדד השנתי היה 3% הרי שלא נשלם מס כלל, ואם המדד היה למשל 2% הרי שהיה משולם מס רק על אחוז אחד, כלומר מס של 20% מתוך הריבית 1% שנצברה.
אילו הייתה השקעה ישירה בפק"מ או במק"מ?
אילו ההשקעה הייתה ישירה, הרי שהייתה עומדת על 15% מהריבית הנומינלית. ניתן להסתמך על הדוגמה של הפקדה בגובה 100,000 שקלים. אילו הריבית הנומינלית היית 3% (3,000 ₪) היינו משלמים עליה מס של 15%, כלומר כ- 450 שקלים.
דמי ניהול – אחד המושגים המככבים כיום בכותרות
היום דמי ניהול הם מושג שגור בפי כל מי שיודע שהוא יכול להתמקח על הרווח ואפילו לחסוך ולצבור כמה מאות אלפי שקלים לאורך שנות קיומה של הקרן. ישנן בנוסף גם עמלות רכישה של הקרן ועמלות מכירה, רצוי לברר את מחירן בטרם ההצטרפות.