אנשים רבים אינם מסתפקים במשכורת השכיר. במציאות של היום, מפרישים מהשכר החודשי מספר אחוזים לטובת הפנסיה העתידית, וגם המעסיק מפריש לטובת העובד שלו. ההפרשות מהשכר החודשי אמורות לקיים בהמשך את הקשיש בהגיעו לגיל הפרישה, אולם תוכניות הפנסיה המקובלות כיום הופכות להיות אסון כלכלי ואפילו קיומי למי שנשען רק עליהן. דווקא בגיל שבו אמורים ליהנות מהפירות שטופחו לאורך כל השנים, אנו עלולים להזכר שלא היינו עם אצבע על הדופק כדי לייצר את המצב האולטימטיבי בהתחשב במציאות הקיימת לגבי חיסכון הפנסיה.
איך לשלב נדל"ן בתוכנית הפנסיה?
ישראלים רבים מחליטים
להשקיע בנדל"ן כהכנסה מניבה שתקצור פירות למשך טווח הזמן הארוך. פריחת הנדל"ן הפכה למצע השקעות נינוח עבור אנשים שהספיקו לבסס את כלכלת המשפחה, וגם עבור מי שמחפש מקור השקעה איתן ובטוח, שיש בו ערך מוסף. שווי הנכס הולך ועולה עם השנים ויכול אפילו להכפיל את עצמו – בין אם משקיעים בישראל או בעולם, אולם יש להזהר ממלכודות.
פרופיל המשקיעים בנדל"ן מניב
עיקר המשקיעים בנדל"ן המניב נמצאים לפחות בשנות הארבעים לחייהם. הם צברו חסכונות וכספים ש"שוכבים בבנק" ומחפשים מסלול השקעות סולידי ובטוח אשר יניב פנסיה חודשית עם היציאה לגמלאות. גם כאן, כמו ב
תוכניות הפנסיה הבנקאיות, יש לדאוג לתכנית זמן רב מראש, כיון שההשקעה יוצאת לידי ביטוי לאחר סיום תשלום המשכנתא.
ההתערבות הממשלתית ושוק הנדל"ן
מחירי הנדל"ן משתנים ונתונים לגזרות הממשלה. הממשלה יכולה להעלות את המיסוי על שוק הנדל"ן או להיפך ולגרום לביקוש נמוך יותר או גבוה. יש בידה לשלוט על המס הנובע מהכנסת השכירות – שעומד כיום על כ10% מהכנסות העולות על 4,980 ₪. יש לבחון את כל הפרמטרים תוך כדי ייעוץ מאנשי הנדל"ן המקצועיים.