מדי חודש, ניתן להפקיד בצד "עודפי" כסף שמעוניינים "לסגור" בחשבון בצד. זה לא חייב להיות דווקא הכסף העודף שאין לרבים מאיתנו, אלא סכום מסוים, קטן או גדול, שמטרת הפקדתו היא לא רק שמירה על ערכו של הכסף שהופקד, אלא ניסיון להגדיל אותו בצבירת ריבית וקטיפת תשואות נאות, לפי החלטת הבנק. כך, שוק הפיננסים ובעיקר הבנקים מפעילים תוכנית
פיקדון בנקאי לחיסכון בטווח זמן קצר, כשתקופת ההפקדות למעשה קצובה וקצרה. בתום התקופה ניתן למשוך את הסכום שהיה אמור להניב רווח כל שהוא למפקיד.
פק"מ – פיקדון קצר מועד
הפיקדון לטווח זמן קצר יועמד לרשות המפקיד בתוכנית חיסכון לאורך כחצי שנה בממוצע. לרוב הפק"מ יוצמד למדד כל שהוא. יוצמד למדד הבורסות השונות שברחבי העולם, לערכי מטבע שונים בעולם כמו גם לסל ערכים פיננסיים.
סיכון נמוך, רווח בטוח
בכל חודש, נגיד בנק ישראל קובע ריבית חדשה. אותה ריבית משמשת גם לפיקדון קצר המועד. אילו לדוגמה הריבית במשק היא 0.03 אחוזים, סכום הכסף שהופקד מלכתחילה יצבור לעצמו באותו החודש את סך הריבית הנגזרת למעשה מהסכום שהופקד. בתחילת קביעת תוכנת ההפקדה, אותו מפקיד אינו יכול לדעת בודאות מה תהיינה החלטותיו של הנגיד במהלך כל חודש בחודשו, לכן זהו מין סוג של הימור – אולם אין כאן סיכונים גדולים והרווח בהתאם.
יתרון אחזקת חיסכון במסגרת פק"מ
היתרון הבולט ביותר, הוא שאין הפסד לאותו סכום כסף שהופקד בתוכנית מלכתחילה, אפילו אם הוא עלה במעט. הוא סגור בתוכנית "צדדית" שבה המפקיד לא נוגע לאורך כל התקופה, והרווח יהיה בהתאם לתוכנית שנקבעה מול הבנק. רצוי להשמע ליעוץ של בנקאים ו
יועצי השקעות, אשר מכוונים את הלקוח ואת כספי השקעתו למוצרים מועדפים באותה התקופה.