החיסכון הפיננסי הראשון שעולה לראשנו הוא הפיקדון. בפיקדון, הלקוח מפקיד סכום כסף מסוים בבנק, סכום כסף אשר "ננעל" לתקופת השימוש בו ובתום תקפות השימוש מקבל הלקוח כספו חזרה בתוספת הריבית שהובטחה לו. כיום קיימים סוג פיקדונות רבים אולם מרבית הישראלים חוסכים את כפסיהם בפיקדונות שקליים או צמודי מדד. הריבית אינה קבועה ומשתנה מבנק לבנק ובהתאם לסכום הכסף אשר הופקד.
תוכניות חיסכון
תוכנית החיסכון היא תוכנית אשר בה מפקיד הלקוח תשלומים בצורה שוטפת, תשלומים אלו מזכים אותו בריבית מובטחת בהתאם לתוכנית אליו נכנס. הריבית מושפעת גם מהבנק המציע את התוכנית וגם מהלקוח עצמו וכן, תקופת החיסכון גם היא משפיעה על גובה הריבית המובטחת. צריך לזכור, שיציאה מהתוכנית בטרם עת כרוכה בתשלומי קנס יציאה.
קרנות נאמנות
קרן נאמנות היא כלי אשר בוא מתאספים יחידים וחברות כאחד, ומשקיעים בקניה של ניירות ערך, אג"חים, אופציות וכדומה. חברי הקרן הם שותפים לרווחים ולהפסדים על פי האחוז שכל אחד השקיע. ההשקעה שהקרן עושה בניירות ערך נעשית על פי הסכם הנאמנות של הקרן אשר מפורסם על ידי תשקיף. ניתן לבצע שינויים בהסכמי הקרן לאחר שכל משתתפי הקרן מיודעים על כך.
מושגים נפוצים
כאשר פונים לקרן נאמנות חשוב לדעת כמה מושגים בסיסיים בתחום: מחיר קנייה – המחיר שמשלם רוכש יחידת השתתפות בקרן, דמי נאמן – אחוזים מיתרת הנכסים שמשולמים לנאמן הקרן, מחיר פדיון – המחיר שמקבל משקיע בקרן כאשר הוא פודה אותו, עמלת רכישה – ההפרש באחוזים בין קנייה למכירה, דמי משמורת ני"ע – דמי ניהול שהבנק גובה על אחזקת ניירות ערך, ודמי ניהול – שכר טרחה למנהל קרן ההשקעות.