שכירים ובעלי עסקים רבים יותר כיום משקיעים בנדל"ן למגורים לצורכי השקעה מניבה – כלומר לצורך הכנסה נוספת – כמעט ללא כל מאמץ. עם תשואה חודשית ממוצעת בישראל של בין 4%-5% משווי הנכס הכולל, יש מקום לחשוב איך לשפר זאת.
המחשבה הרווחת אצל רבים היא ש
רכישת דירה נחשבת לעסק רווחי, ואחרים נוטים לחשוב שיש בכך הפסד. בכל אחד מן המקרים יש לבחון איך רצוי להשקיע בנדל"ן, נכון לאותה תקופה. בכל מסלול השקעות, ניתן לשפר את הסיכויים להגדלת הרווח, גם תוך השוואה להשקעה ב
קרנות נאמנות או באמצעות בית השקעות. מתוך כך, יש להתייחס למספר גורמים כדי להשפיע ולהגדיל את סך ההכנסות השנתיות.
מקורות הרווח
השקעה בדירה מייצרת שני מקורות רווח; הראשון הינו השכירות השוטפת והשני הוא עליית הערך האפשרי של הנכס. מבחן ההכנסה השוטפת מהשכירות ביחס למחיר של הדירה – אין שיעורי רווח מספקים. מאידך, כאשר בוחנים אל מול כך השקעה בבורסה בקניית אגרות חוב של מדינה בטווח של 10 שנים – חיסכון שנחשב לחסר סיכון, זה רווח "נקי" מבלי לקחת בחשבון את המיסים על הדירה או את העלויות הנלוות לכך.
מה גודל הנכס?
ניתן להצביע על גודל שבין חדר אחד לשניים כגודל המבוקש ביות בשוק השכירות. השוכרים של הדירות הללו גרים בגפם או עם בני זוג – זהו קהל שלרוב אינו בעל הכנסה גבוהה – הוא מחפש את הפינה שלו במחיר שווה לכל נפש, מבלי שתהיינה הוצאות תחזוקה רבות. ההוצאות יכולות להתבטא בארנונה, חשמל והוצאות ניקיון ועוד אפשרויות, לכן האפשרות להכניס שותף יכולה להיות פתרון לשני הצדדים.
מה מיקום הדירה?
המיקום של הדירה חשוב; דירה במרכז העיר הגדולה מבוקשת יותר מן האחרות בדרך כלל ומכאן עניין המחיר. גם לנגישות ישנה משמעות גדולה, אפילו אם מדובר על ערי לווין לעיר תל אביב. מחיר הדירה הנמוך יחסית לעומת ההכנסה יכול להניב רווחים גבוהים מאוד ביחס להשקעה.